Valpar planeras våren 2020

U. Vassruggens Grida Runatal "Ida", Stamtavla


E. Solsvingens Cosmos "Snap", Stamtavla


Ida är en trevlig social tik, hon är stabil miljötrygg räds inte i nya situationer har en tydlig av o på knapp. Apporterar spontant har ett mjukt fast bett och är alltid redo för arbete.
Ida är inlånad till kenneln av Majsan och Fille för en kull.

8 valpar födda 2/4 2020 bilder och info finns på facebook Ondes kennel.

Är du intresserad av denna kull är du välkommen att maila eller ringa mig.

Om Ida:

Ida är en mjuk och glad liten tik. Hon har lätt för att koppla av och ta det lugnt. Men händer det något är hon direkt med på noterna. Hemma i vardagen gör hon inget stort väsen av sig. Är mycket kelig och ligger gärna i knät på kvällen framför teven. Ida har lätt för att umgås med andra hundar. Leker gärna, har mycket spring i benen. När hon är lös ute på promenad i skogen lyder hon direkt visselsignalerna att stanna eller komma in. Håller sig inom synhåll. Hon tycker om att apportera och har ett fint grepp, kanske ibland i lösaste laget. Vi har inte tränat jättemycke med henne. Det är mest träning för nöjes skull, markeringar, sök och linjetag. När hon och husse varit på kurser har hon hängt med bra i övningarna. När Ida blir riktigt glad och vill visa att här är jag visar hon tänderna. Detta kan av den ovane uppfattas som att hon är arg/farlig. Hon tycker om barn. Umgås mycket med familjens äldsta barnbarn idag 4 år. Ida har lätt för att anpassa sig i nya miljöer, även hos veterinären. Är van vid att följa med husse och matte samt ”moster” Ölle på äventyr med husbilen. Hon älskar att åka husbil liksom vanlig bil. Hon har aldrig varit åksjuk. Då Ida är så liten, ca 19 kg, och mörk är det många som tror att hon är en tollare.

Majsan och Fille -ägare

Om Snap:

Snap er en førermyk hund som alltid ønsker å gjøre sin fører til lags, men med både attitude og guts både i konkurranse og trening. En hund med mye drive, kaldt hode og en god avknapp. Naturlig god avknapp både hjemme og på nye steder, samtidig som han er like raskt å få i jobbmodus. Sosial med både mennesker og andre dyr, men når han er på jobb bryter han aldri jobben. Mentalt er han avbalansert og kald. Svært miljøsterk og god avreagering. Stødig og stabil. På konkurranse og trening er han en veldig stabil hund med masse attitude. En hund du alltid kan stole på at er der og gjør sitt beste. I jakt er han den hunden som gir alt. Kan bli litt høy inne hos fører (mangel på trening), men dette går aldri utover hans arbeid i søket og utsendinger da han alltid bevarer hodet kaldt. Tar vilt spontant.

Miriam -ägareCarina Jonasson
E-post: info@onedis.se
Telefon: 070-761 42 28